Exposició "Educació, municipis i república"

Dijous, 22 de novembre de 2007

Del 14 de desembre fins al 2 de gener, el Casal de Vallromanes presenta una interessant exposició, organitzada per l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, que vol ajudar a la recuperació de la memòria històrica, per tal de conèixer i posar a l'abast de tothom un període amb una de les reformes de caràcter social, educatiu i pedagògic més avançades de la nostra història i de l'Europa de l'època. També es pretén retrobar la figura de l'educador i la seva significació social a l'època.

Els elements de la exposició es centren en proporcionar una visió panoràmica de les iniciatives més agosarades i innovadores corresponents al període de la II República (1931-1939).

En aquest període contemplem una aposta important per l'escola pública, donat que l'estat assumeix la responsabilitat en l'educació. El tractament de l'escola al llarg d'aquest període comporta un nou ensenyament secularitzat, coeducatiu, modern, descentralitzat,... L'estat i les forces socials vinculades a l'obrerisme i el republicanisme, desenvoluparan un paper fonamental per a què es produeixin tots aquests canvis.


Cartell


L'eix central de l'exposició esdevé, més encara en els nostres dies, un tema de primer ordre. L'educació segueix essent avui dia un dels elements fonamentals per aconseguir una millor societat i on l'educació pública de qualitat, ha de ser l'objectiu prioritari. Es fa necessari per tant, fer una mirada al passat per tal de conèixer el com i el per què de la situació educativa actual i la més recent. D'aquesta manera, una mirada al passat ens podrà si més no, ajudar a conèixer una mica millor el present i l'actualitat de l'educació a Catalunya a través dels municipis.

Diputació de Barcelona. Informació sobre l'exposició

Darrera actualització: 6.02.2017 | 16:56